Vad är kollagen? Kollagen är ett protein, det kallas ibland för kroppens lim. Kollagen är det huvudsakliga proteinet i människokroppens bindväv, senor, ligament, ben, brosk och hud. COLLAGEN RENOVER är ett naturligt kosttillskott som består av hydrolyserat kollagen. Hydrolyserat menas att kollagenet är uppdelat i mindre enheter så att det bättre kan tas upp av kroppen. Det innehåller dessutom C-vitamin som är tillsatt med bevisad effekt för huden.

Kollagen är ett protein som utgör den primära stödstrukturen i huden. Det bildar ett nätverk i bindväven och fungerar både som ett byggmaterial och som ett sammanhållande lim. Kollagen ger huden styrka och smidighet samt har en unik förmåga att bevara hudens fuktighet.
Vitamin C är bidrar till normalt bildande av kollagen i kroppen. C vitamin är också en antioxidant som är viktig för cellernas försvar mot fria radikaler.

Vad är kollagen?

Kollagenet håller ihop både kropp och hud. Utan kollagen skulle din kropp bokstavligen kollapsa. Kollagen är latin och betyder limbindare och det är precis den funktion den har. Kollagenfibrerna ger både fasthet och styrka och återfinns på många ställen i kroppen. Kollagenfibrerna binder ihop, ger styrka och fasthet till bindväven i vår kropp. Ben, senor, leder, muskler, blodkärlsväggar och olika organ innehåller kollagen. Liksom din hud.
Kollagen är ett protein, och nästan 30 % av kroppens totala protein består av kollagen. Kollagenfibrerna tvinnas ihop till en väv som i sin tur bildar en stark och ännu större och stödjande väv.

Hur påverkas huden av kollagen?

Kollagenet i huden bildas i det mellersta hudlagret, läderhuden. Där samarbetar det med elastin för att bilda en stark och smidig hudstruktur. Det är kollagen som hjälper till att hålla huden ungdomlig och slät. I 25-årsåldern består huden av cirka 75 % kollagen men det minskar snabbt i takt med åldern. Efter klimakteriet sjunker mängden kollagen med upp till en tredjedel på tio år. Ovarsamt solande skadar också bindväven, eftersom det skapar höga halter av fria radikaler.
Ett säkert tecken på att kollagenet minskar är att huden blir tunnare och linjer, rynkor och fåror börjar bli synliga. Senare kan också röda och bruna fläckar dyka upp och huden förlorar också allt mer av sin spänst och blir allt slappare både i ansiktet och på kroppen.

Vad innehåller  COLLAGEN RENOVER?

COLLAGEN RENOVER är en naturlig källa till absorberbart kollagenprotein. Produkten består av 100 % rent animaliskt kollagen och dess speciella formel gör att proteinet är biotillgängligt, redo att hjälpa kroppen producera ny vävnad.  COLLAGEN RENOVER innehåller också vitamin C som samverkar med kollagenet.

Minskar kollagenproduktionen med åren?

Ja. När kroppens kollagen- och elastinproduktion minskar börjar huden visa ålderstecken. Kollagen är det protein i bindväven som håller rynkor och fina linjer borta från huden. I åldern 20 till 30 reduceras kollagenproduktionen dramatiskt. Efter du har fyllt 60 år har produktionen av kollagen sjunkit med mer än 35 %. När kroppens förmåga att lagra kollagen sjunker, börjar kroppen bryta ned huden. Det är därför vår hud får rynkor.

Vad är skillnaden mellan COLLAGEN RENOVER och andra kollagenprodukter som finns på marknaden?
COLLAGEN RENOVER har en unik formula av hydrolyserat kollagen där 95 % tas upp av kroppen inom de första 12 timmarna.

Finns det några biverkningar?
Inga negativa biverkningar har rapporterats.

Kan jag ta COLLAGEN RENOVER i kombination med andra kosttillskott?
Ja. Det finns inga kända kontraindikationer mellan COLLAGEN RENOVER och andra kosttillskott.

Hur stor dos ska jag ta per dag?
En dagsdos är på 5 gram. Vill du öka på effekten och få snabbare resultat kan man öka dosen till 10 gram uppdelat på 2 tillfällen /dag.

Måste jag ta COLLAGEN RENOVER i samband med måltid?
Det är bäst är blanda COLLAGEN RENOVER med någon vätska såsom vatten, juice. Bäst är att ta dagsdosen på kvällen när man går och lägger sig eftersom kollagenet bäst tas upp i kroppen under sömnen.

Vem kan använda COLLAGEN RENOVER?
Alla kan använda COLLAGEN RENOVER men produkten rekommenderas inte till gravida/ammande.

Hur länge ska jag ta COLLAGEN RENOVER?
Den mänskliga kroppen behöver producera kollagen löpande under hela livet. För bästa resultat ska COLLAGEN RENOVER tas i enlighet med detta.

Innehåller COLLAGEN RENOVER laktos, gluten eller socker?
Nej.